Nålfilt

Fibern binds ihop mekaniskt med nålar

Hållbar och formbar

Nålfilt är ett material som kan användas inom många områden där automotive, akustik och möbler är några exempel på vanliga tillämpningsområden.

Denna textil är ett väldigt formbart material varför den också lämpar sig för formpressade detaljer i nästan alla möjliga och omöjliga former. Nålfilten kan naturligtvis lamineras med andra material och skapar exempelvis flerfunktionella inredningskomponenter.

SPECIALUTVECKLING

Om vi i våra produktområden pratar om kundunikt så är nålfilt ofta special-special . Nonwovenprodukter som är helt och hållet utvecklade efter specifika krav och egenskaper. Hör med oss, vi kan det här!

FORDON

En av de branscher dit vi levererar specialprodukter är automotive. Där används exempelvis nålfilt i ­inredningar. Men även andra tillämpningar är vanliga, som stoppning i olika inredningar i arbetsfordon och lastbilar.

Vilka produktegenskaper efterfrågar du?

När det gäller nålfilt är så gott som hela vårt produktutbud kundorderstyrt. Utvecklingsarbetet sker i nära samband med kunden för att få ett material med de rätta egenskaperna. Filtern tillverkas av PET och/eller PLA fibrer, men även hampa och ull används.

Kvalitetscertifiering ISO 9001

Vår produktion är certifierad enligt ISO 9001 – ett bevis på vårt långsiktiga kvalitetsarbete.