Nonwoven

Det är vad vi gör

Nonwoven - Mångfaldig användningsområde

Vi erbjuder nonwovenprodukter för bland annat tillverkare av sängar, stoppmöbler och ljudabsorbenter. Vi har ett brett produktområde och erbjuder det kunden efterfrågar – i naturmaterial, syntet eller en mix.

Nonwoven är ett textilt material som består av slanka fibrer orienterade utan någon större inbördes ordning till skillnad från vävda eller stickade tyger. Materialval är naturligtvis viktiga för oss och syntetfiber och naturfiber är material som vi använder oss av i vår process.

Exempel på syntetfiber är återvunnen polyester (PET) och den är återvinningsbar, framkallar inga allergier och både miljö- och användarvänlig. I huvudsak är det återvunna PET-flaskor som är basen för den polyester vi använder oss av. PLA (Polylaktid) som är en naturligt nedbrytningsbar, termoplastisk, alifatisk polyester som tillverkas från förnybara resurser, majsstärkelse eller rörsocker är vanliga råvaror.

När det gäller naturfiber så är hampa ett exempel på detta och den har många miljöfördelar. Att producera hampa kräver minimal bevattning. Hampaväxten är en tålig och snabbväxande gröda som har en förmåga att växa i de flesta klimatzoner och i näringsfattiga jordar. Dessutom tar hampan upp mer koldioxid under sin tillväxt än vad som släpps ut. Hampa fibern är dessutom ett väldigt bra isoleringsmaterial.

Exempel på övriga material som vi använder är ull, bomull, lin, viskos, PP och industritextilspill. Dessa material går naturligtvis att kombinera.

Nonwoven har mängder av olika egenskaper vad gäller isolering, tålighet, genomsläpp av luft, absorption osv.

SÄNG

Vi erbjuder ett brett sortiment av olika nonwoven produkter för sängramar och bäddmadrasser i ull, bomull, PLA eller syntetfiber – samt olika blandningar av dessa material.

LJUDABSORBENTER

“Ett nonwoven utgörs av fibrer, kontinuerliga ­filament Våra produkter används för att skapa ljudabsor­benter av olika typer – släta eller formade vägg- eller ­takpaneler, men också mer innovativa – som exempelvis lampskärmar.

MÖBEL

Till alla typer av stoppmöbler erbjuder vi kundanpassade nonwovenprodukter i syntet eller naturmaterial. Fråga oss om möjligheterna!

Kvalitet. Det känns. Och det har vi papper på.

Som en av Skandinaviens ledande producenter av nonwovenprodukter vet vi vad som efterfrågas och för oss är det i det närmaste rutin att skapa kundunika produkter i olika material. Bland våra kunder finns flertalet välkända varumärken med hög renommé. Även om vi är välkända för vår höga kvalitet och leveranssäkerhet, så har vi papper på det också – vi är certifierade enligt ISO 9001 och OEKOTEX.

NATURMATERIAL

Vi arbetar med ull, bomull, lin och hampa. Ullen är ren ny ull och kommer från Nya Zeeland, en av världens största producent av ull. Bomullen köps från olika delar av ­världen.

SYNTETMATERIAL

Vi använder en stor mängd syntetiska fibrer (PET) i vår tillverkning. Materialet kommer från erkända leveran­törer i Europa och Asien.

DEN RÄTTA MIXEN

De produkter vi erbjuder är anpassade efter vad våra kunder efterfrågar – anledningen kan vara den känsla som man vill uppnå, vilka egenskaper som önskas, eller om det ska vara natur-,  syntetmaterial eller en mix.
  • null

  • null