Sporda Nonwoven vinnare av Klimatpriset 2023!

Vi är omåttligt stolta över att ha utsetts till vinnare av Klimatpriset 2023 i Jönköpings län.

Sporda Nonwoven vinnare av Klimatpriset 2023!

Varje år utser Klimatrådet i Jönköpings län en vinnare av Klimatpriset. Vem som helst är fri att nominera organisationer, personer och initiativ i Jönköpings län som bidrar till klimatprisets kriterier.

Jonas Rylander, med blombukett, tillsammans med landshövding Helena Jonsson.

För att vinna behöver pristagaren på ett förtjänstfullt sätt bidra till Klimatrådets vision ’Klimatsmart plusenergilän’ eller på annat sätt bidra till länets klimatarbete. Vinnare av Klimatpriset utses av Klimatrådet och delas ut av landshövding tillika Klimatrådets ordförande Helena Jonsson.

Så här lyder motiveringen:

”Sporda Nonwoven har med sin Sverigeunika investering visat att de med beslutsamhet och
mod minskar sitt företags och sin branschs klimat- och miljöpåverkan. Förutom enorma vinster i minskade utsläpp och ökad resurseffektivitet så har deras arbete uppmärksammats lokalt, regionalt och nationellt. Investeringen ger ringar på vattnet och minskar klimatpåverkan i flera led hos kunder och andra branscher. Investeringen är ett viktigt initiativ för att Jönköpings län ska bli ett Klimatsmart plusenergilän senast 2045.”

Jonas Rylander, en av Sporda Nonwovens delägare, hur känns det?

– Det är så klart fantastiskt hedrande att fler än vi själva tror på våra satsningar. När vi fick det statliga investeringsstödet ’Klimatklivet’ år 2021 så öppnades en helt ny dörr i Sporda Nonwovens historia. Att vinna Klimatpriset är ett kvitto på att vi är på rätt väg.

Ta gärna del av ett besök i Spordas Värnamo-anläggning där Jonas Rylander guidar dig runt och berättar om både Airlay-teknologin och visioner för framtiden.

Videon visas med tillstånd från Swedbank.

spordanonwoven.se