Kontakta oss

Här hittar du alla kontaktuppgifter som du behöver. Hör av dig till någon av oss så hjälper vi dig. Välkommen till Sporda!
Sporda Nonwoven AB - Jonas Rylander

Jonas Rylander

VD
Sporda Nonwoven AB - Denan Cisic

Denan Cisic

Produktionschef

Anna Hallberg

Ekonomichef
Sporda Nonwoven AB - Mikael Johnsson

Mikael Johnsson

Försäljningschef
Sporda Nonwoven AB - Johan Kulleberg

Johan Kullberg

Affärsutvecklare

Josefin Hallberg

Ekonomi & HR Assistent
Sporda Nonwoven AB - Cicci Damberg

Cicci Damberg

Kvalitet

Mats Byström

Underhållsansvarig
Sporda Nonwoven AB - Ivo Ladan

Ivo Ladan

Maskinoperatör
Sporda Nonwoven AB - Lukasz Salata

Lukasz Salata

Maskinoperatör
Sporda Nonwoven AB - Manichan Petersson

Manichan Petersson

Maskinoperatör
Sporda Nonwoven AB - Marta Majtnerova

Marta Majtnerova

Maskinoperatör

Yaser Kay

Maskinoperatör

Julia Nygren

Kvalitetssäkrare

Kasper Erlandsson

Kvalitetssäkrare

Ljubica Andric

Kvalitetssäkrare

Kanyaratt Mocha

Kvalitetssäkrare
Sporda Nonwoven AB - Marie Johansson

Marie Johansson

Kvalitetssäkrare
Sporda Nonwoven AB - Omid Khavari

Omid Khavari

Kvalitetssäkrare
Sporda Nonwoven AB - Toni Poslik

Toni Poslek

Kvalitetssäkrare

Wipaporn Abrahamson

Kvalitetssäkrare

Hannah Hellsten

Logistik & Lager

Per Karlsson

Logistik & Lager
Sporda Nonwoven AB - Anne Knutsson

Anne Knutsson

Efterbearbetning

Dag Andersson

Efterbearbetning

Jouni Hellsten

Efterbearbetning

Ta kontakt med oss!  Nonwoven är en gruppindelning textilier vars karaktär kan beskrivas som ovävda textilier. Det finns flera undergrupper av nonwoven textilier. Vi arbetar med kardad nonwoven i bindningarna termobunden vadd och nålfilt. Till skillnad från vävda textilier så använder vi inte spunna garn utan stapelfiber för att tillverka våra material.
  Termobunden vadd är en typ av kardad nonwoven. I fiberblandningen ingår en fiber med lägre smältpunkt som smälter vid uppvärmning och binder samman fibrerna till en vadd.

  Alla våra termobundna produkter går under namnet Spordavadd.

  Vi tillverkar termobunden vadd från 60g/m² till 2500g/m² med en densitet från 10kg/m³ till 100 kg/m³ och tjocklek från 2 – 100 mm.

  Nålfilt är en mekaniskt bunden typ av kardad nonwoven. Vid filtning passerar vadden en nålstol som med hjälp av särskilda nålar perforerar vadden och binder samman fibrerna med varandra. Nålfiltens bindning blir starkare än den som sker vid termobonding.

  Alla våra nålade produkter går under namnet Spordafelt.

  Vi tillverkar nålfilt från 150 g/m² till 2000g/m² med en densitet från 40kg/m³ till 150 kg/m³ och tjocklek från 2 – 20 mm.

  Teoretiskt kan man använda alla slags material som finns tillgängliga i form av stapelfiber, men vi använder idag fiber från två materialgrupper. syntet- och naturfiber.

  Våra syntetfiber är i huvudsak PET, PP, PLA och Viskos. Syntetfiber är konstgjorda material där vi väljer återvunnen råvara, råvara med hög miljöprofil från utvalda leverantörer och råvara baserade på naturliga råvaror. PLA och Viskos är cellulosabaserade material som förädlats på konstgjord väg. Syntetfiber kompenserar ofta för vissa egenskaper som naturfiber inte har.

  Våra naturfiber är liksom ovan utvalda med omsorg. Fårull, bomull och hampa ingår ofta i våra naturprodukter. Naturfiber har många intressanta tekniska egenskaper som både är hållbara ur ett klimatperspektiv och ur ett användarperspektiv.

  Råmaterialet som vi använder kallas för stapelfiber. Det betyder att fibern har en definierad längd i motsats till ett ändlöst filament. Vi använder fiber mellan 30-75 mm.
  Vi använder naturfiber som har en bra miljöpåverkan, men även med syntetfiber som har positiva egenskaper. Till exempel så är den PET-fiber som vi använder till största del baserad på återvunnen PET vilket ger en positiv effekt till ett hållbart val. Våra tillverkningssteg är fria från kemiska additiv och vi återvinner eget material i respektive produkter i egna processer. Vi engagerar oss och deltar i forskningsprojekt för hållbara material på flera områden.

  Vi köper el från förnybar produktion (vatten- och vindkraft) och valet av våra tjänstebilar växlar till laddhybrid- eller elbilar. Vårt miljöarbete går hand i hand med vår produktutveckling och våra erbjudanden till marknaden.

  Läs mer »

  Vänd dig direkt till oss med din materialfråga så hjälper vi dig. Våra produkter används i många olika slags tillämpningar och våra erfarenheter kan hjälpa dig göra ett val som ger god prestanda och hållbarhet.
  Vänd dig direkt till oss så hjälper vi dig. Många av våra produkter har tagits fram för att möta specifika krav. Det kan till exempel handla om hur ett material reagerar vid brand, hur det dämpar ljud eller när det behöver möta särskilda hygienkrav.
  Ja, det kan man. Vi har ett standardutbud på färgade fiber som finns tillgängliga för vissa produkter.
  Se vår kontaktsida. Vi har resande representanter för företaget och mottager besök hos oss vid avtalade tider. Vi har också möjlighet att möta ditt företag i ett videosamtal via Teams eller Skype.

  Vi ser fram mot att höra från dig!

  null

  Logotyp i PDF-format

  null

  Logotyp i EPS-format - CMYK

  null

  Logotyp i EPS-format - RGB

  null

  Logotyp i PNG-format

  null

  När ytan är inte allt

  null

  Beyonf the surface

  Sporda Nonwoven Certifikat_ISO9001

  ISO 9001

  Sporda Nonwoven - ISO 14001

  ISO 14001

  Sporda Nonwoven - OEKO-TEX

  OEKO-TEX

  Sporda Nonwoven - Allmänna leveransvillkor

  Allmänna leveransvillkor

  Tillbaka till Toppen ↥

  spordanonwoven.se