När ytan inte är allt

Sporda Nonwovens produkter är ofta osynliga hjältar som döljer en hel värld av upplevelser under ytan. Låt oss berätta.

När ytan inte är allt

På fabriken i Sporda tillverkas hela 80 procent av produkterna av återvunnet material. På vår anläggning i Värnamo kommer det från september månad 2023 att produceras produkter av återvunnen textil. Vi är erkänt duktiga på ytmaterial men mycket av vår produktion fokuserar på det som sker osynligt. Vi kallar det ”När ytan inte är allt”.

Osynliga hjältar föds dagligen på Sporda Nonwoven
Bilden som inleder denna artikel visar en kvinna med munskydd. Förutom kraven som ställs i samband med produktionen är produkten laddad med osynliga egenskaper. Den mest självklara är förstås att materialet hindrar virus och bakterier från att spridas. En annan egenskap är att nonwovenmaterialet är tillverkat av återvunnen PET. Den tredje osynliga egenskapen ligger i kompetensen för att tillverka produkten på ett hållbart sätt.

På samma sätt skapar vi dagligen hållbara produkter för fordons- och möbelindustrin, sängbranschen, audiobranschen och offentliga miljöer. Produkterna kanske inte alltid syns men de känns och upplevs, inte bara ibland utan varje dag.

Vid behov så kan vi förse vårt PET-segment med olika osynliga egenskaper som gör skillnad för upplevelsen. Vi kan göra nonwovenmaterialet anti-mikrobakteriellt, tillföra antikvalsterfunktion, anti-statiska eller elastiska egenskaper. Dessutom är i stort sett hela vårt sortiment märkt med Oeko-Tex® 100 vilket innebär att textilen i den färdiga produkten är fri från ohälsosamma kemikalier.

Vad gör Sporda Nonwoven mer?
Vi på Sporda deltar aktivt i flera olika forsknings- och utvecklingsprojekt där svensk miljö är i fokus. Här är vi med och formar framtidens hållbara tekniker. Hand i hand med detta arbete uppmärksammar vi Agenda 2030 och FN:s globala mål. Jämställdhet, hållbar energi, hållbar industri och hållbar produktion är i centrum på vår agenda. Vi återvinner till exempel 10 ton fiber varje månad.
Vill du veta mer om Sporda Nonwovens miljöarbete så har vi samlat de viktigaste punkterna på vår webbplats.

Allt detta osyliga Sporda-arbete sammanfattar vi i devisen ’När ytan inte är allt’.

Behöver du en osynlig hjälte? Välkommen att höra av dig till oss!
Här hittar du våra kontaktuppgifter »

spordanonwoven.se