Nyhet! Sporda lanserar ny nålfiltsprodukt

På Sporda Nonwoven utvecklar vi hållbara, formbara och underbara material. Låt oss presentera vår senaste nålfiltsnyhet: internt kallad ”Dubbelnougaten”.

Nyhet! Sporda lanserar ny nålfiltsprodukt

På Sporda Nonwoven utvecklar vi hållbara, formbara och underbara material. Låt oss presentera vår senaste nålfiltsnyhet: internt kallad ”Dubbelnougaten”.

Spordas tillverkning består till 80 procent av återvunnen fiber eller naturfiber. Återvunnen PET (polyetentereftalat) är den fiber vi använder mest, en plast som av svenska Naturskyddsföreningen kallas som ofarlig.

Bekanta dig med Sporda Nonwovens senaste nyhet: Dubbelnougaten!
Sporda lanserar en nålfiltsprodukt som internt går under namnet ”Dubbelnougaten. Rent tekniskt har vi helt enkelt nålat samman två 1 000-gramsnålfiltar som ger en helt ny robust produkt. Är du på jakt efter kraftigare nålfilt där vi garanterar en formpressad vikt på 1 400 g så är Dubbelnougaten förmodligen vad du letar efter.

Vad är nålfilt?
Nålfilt skapas genom en mekanisk process där råmaterialen binds samman via nålning. Tekniken ger ökad kontroll över prestandan i slutmaterialet och är perfekt när man vill åstadkomma ett material som klarar tuffare krav och ökat slitage. Nålfilt går smidigt att pressa och forma och ger en stor variation av möjligheter.

Spordafelt™ är det samlade namnet på Sporda Nonwovens nålfiltsprodukter. Produktgruppen har tre undergrupper som du kan läsa mer om genom att klicka på respektive namn; Formfelt™, Linerfelt™ och Echofelt™.
Produktnyheten Dubbelnougaten tillhör kategorin Formfelt™.

Hur tillverkas Sporda Nonwovens nålfilt?
Sporda Nonwovens nålfilt består av återvunnen PET där kombinationen av hållbart material och termoplastiska egenskaper skapar fantastiska möjligheter inom en stor bredd av användningsområden.

Behöver nålfilt vara vit, grå eller svart?
Det korta svaret är, nej!

Vi på Sporda har alltid ett öra mot marknaden och vi förstod att det fanns ett behov av en bredare färgskala än den typiska vit-grå-svarta. För att försöka tillgodose marknadens behov satte vi en utvecklingsplan i verket. Med hjälp av en handkarda började vi experimentera och genom tillmötesgående leverantörer så erbjuder vi idag en färgskala som täcker hela regnbågen.

Färgutveckling är en stående punkt på Spordas agenda
Sporda ska leda utvecklingen inom nonwoven och därför fortsätter vi att lägga fokus på färgutveckling och tåliga, fräcka ytmaterial.

Om du vill uppleva John Bauers mossiga storskogar, himmelskt blå, passionerat röd eller kanske syrenlila – då ska du kunna göra det genom nålfilt i önskad färg.

Har du frågor om nålfilt, dubbelnougat eller vilka färger vi kan erbjuda?
Kontakta oss så hjälper vi dig »

spordanonwoven.se